Pepeljuga voli da trči i da jede.

Pepeljuga voli da trči i da jede.

Kada sam postala tako dosadna?

Možda kada sam počela suviše da zaranjam u mišljenja drugih ljudi, kada su mnogi rekli “Ko još, pa, čita preduge tekstove?”, a možda se i moj mozak umorio i ograničio na tekstiće ispod Instagram fotki. Možda sam se prodosadnila onog trenutka kada mi se učinilo da su ispraznost, površnost i napaljenost prevladali, pa sam se dala u borbu da slučajno ne skliznem ni ja u tu kategoriju. Hej, možda nikada nisam ni bila zanimljiva. Možda sam sazrela i odrasla. 

Ali onda sam krenula da čitam neke svoje stare tekstove, i istovremeno mi se priplakalo i brk mi se smejao: zaboravila sam koliko sam šareno bojila svoju običnu svakodnevnicu, koliko su mi malecke stvari bile drage i važne, koliko sam ljubavi utkala u svaki taj trenutak, a zatim i zapisivanje njega.

Od prevelikog zgražavanja nad praznim ljudima i pričama, kao da sam i ja postala jedna od njih. Haha, the joke is on me.

Slušajući druge, izdala sam sebe.

I onda se lažno tešim i tapšem po leđima: Pa, dobro, starija si i zrelija, možda si zaista druga osoba. A nisam. Stvarno nisam.

Ja čitam te predugačke tekstove i podvlačim i prepisujem. Čitam one captione “kojima na Instagramu nije mesto”. Upijam ih i volim.

Te hajmo opet.

Jednostavnost. Lepe, proste životne sitnice! 

Svakodnevnica, bez lažnog ulepšavanja, ali sa ipak malo voštane boje preko. 

Ne mora baš sve da bude dubokoumno.

Veselo ne znači prazno.

Ne možeš suditi na osnovu delića. Ni nemoj.

Zato danas pričamo o ovoj roze suknji, kupljenoj u Rimu, u nekoj bezimenoj radnji. Smešno je koštala, toliko smešno da sam se zapitala da li gospođa zna kakvo maleno blago ima. I da, planiram da je nosim mnogo puta, na sto načina, zato što je život suviše kratak da bi vam lepe stvari čekale u ormanu ili da bi bile obučene samo jednom, tek za Instagram fotografiju i da neko ne bi pomislio kako nemate gomilu odeće, pa ste se usudili da budete dva puta viđeni u istom.

Zamislite vi sada da se zle sestre nisu dočepale Pepeljugine haljine (koja je usput meni i lepša od one magične), one koju su mišići i ptice sa ljubavlju šili i da ju je ona samo jednom obukla, jer su je princ i kraljevstvo već videli u njoj? Nisam baš sigurna da bi jadni glodari imali razumevanja za taj trend.

Za razliku od Pepeljuge, ja sam svoj til izvela na manje glamuroznu proslavu, ali sa garantujem boljom klopom. Tu nedelju smo proveli u Radmilovcu, u kojem smo obeležili već nekoliko bitnih datuma, mada moram priznati da svako mesto sa dobrom klopom ima posebno mesto u mom srcu. Pogača koja se cepa rukama, mladi kajmak, domaći ajvar i paradajz volovsko srce su moja verzija bajke za laku noć. Kada tome dodate činjenicu da tu nedelju ne morate da provedete u postavljanju, raspremanju i pranju sudova, zar je mali povod za suknju od tila?

Ako se ne slažete, ne ugošćavate veliku porodicu svake nedelje, a možda i nemate toliki problem sa masnim tanjirima. (Napomena: znam da želite da pomognete, ali nemojte da slažete jedan na drugi tanjir, k’o Boga vas molim, onda se izmaste sa obe strane 😩 It’s a No from me)

Složili smo se da je atmosfera filmska, da su nas čula na kratko prevarila i odvela u neki francuski letnjikovac ili privatan klub, to vam je onaj osećaj kada ste kao pijani od sreće i lepšeg vazduha, pa vam se čini da bi tu lepotu čak i suvišna priča pokvarila. Svemu tome je doprinelo i padanje lišća po stolu, kao dokaz da Miholjsko leto ipak polako pakuje kofere, turska kafa, a vrlo moguće i domaća višnjevača, koja leči dušu, a više čašica bi vas sigurno mentalno prenelo i dalje od Francuske… a moguće i ostavilo bez cipelice.

U ovom slučaju, umesto staklenih štikli, ja sam noge upakovala u patike sačinjene od oblaka. U kući stonoga, gde postoji po cipela za svako stopalo, dajem časnu reč da je ovo najudobniji par koji imamo. Kada kažem imamo, mislim moja majka ih ima, a ja ih ponekada na kvarno maznem, onda kada mi se šetaju oblaci. (Zovite Bajagu ili Balaševića)

Volela bih da sam vam uslikala još neki detalj tog dana, ali kao i uvek, kada je prelepo, za mobilni telefon je prigodnije da ostane u džepu.

Sa tim bi se sigurno složili i moderna Pepeljuga i njena krojačka svita, realno Princ bi je mnogo lakše našao da su napravili selfie, ali je očigledno i njima bilo suviše dobro te noći. A možda je devojka samo u miru želela da pojede pogaču i popije svoju kafu, ja je svakako razumem.

Do sledećeg, dosadnog, javljanja.

♥️

Košulja/ shirt: Brooks brothers

Suknja/ skirt: Non branded

Patike/ sneakers: Adidas

Kaiš/ belt: H&M

Tašna/ bag: Furla

Preporuka restorana: Radmilovac / @Radmilovac