Super Bake.

Super Bake.

Ako ste imali sreće, detinjstvo vam je bilo dooobro nafilovano domaćim džemom od kajsije, mirisalo je na karamelizovan šećer i imalo je ukus limunove korice. Oni još srećniji su odrastali posuti cimetom, a oni smeliji su uživali u kapljici ruma u kolačima, onoj tek da zamiriše, al’da ne opije.

Mi smo imali dovoljno sreće da je mamina tetka bila pravi, pravcati virtuoz za kolače i zato smo željno iščekivali njene posete iz Valjeva. Baka Bibe nam je tada donosila kolačiće, spakovane u belu, kartonsku kutiju, od svake vrste po par, a vrsta je bilo onoliko.

U toj kutiji donosila je sreću.

Bilo je tu bajadera, išlera, kuglica od jabuke, grilijaša, vanilica i mojih omiljenih višnjica u čokoladi. Bila sam ubeđena da je to valjevski recept, jer sam taj jednostavan, a predivan kolač posle pronašla tek kod Vukašina na slavi. Njegov deda je isto iz Valjeva, otud te proste dečije dedukcije.

Tada sam ih toliko pojela, da sam stidljivo nagurala prazne korpice u džepove, da me ne odaju.

Pubertet je imao ukus baka Kajine Reforme, one najlepše. Znate nekada vas život dovoljno nagradi da kada više nemate svoje bake, prihvate vas one od najbližih prijatelja, tako da sam zahvaljujući toj baka Kaji u 18. godinu zagazila sa Reformom, napravljenom posebno za mene i časna reč imala je i poseban ukus.

Dobila sam i recept, na počasnom mestu je u kuvaru, krasnopisom ispisan, ali i dalje se ne može meriti sa njenom.

Danas, u moru, ulickanih, želatiranih i po društvenim mrežama popularnim kolačima, meni često zafali ona baka Bibetova kutija. Zafali mi onaj ukus domaćeg kolača, iz kućne radinosti. Onog pravljenog po “od oka” receptu. Onog kolača u kojem se prepliću ukusi vanile, čokolade i beskonačne ljubavi. Izgleda da je još nekome tih ukusa zanedostajalo pa je tako nastala fenomenalna i ukusna ideja po imenu “Super bake”.

Preko dvadeset vrednih baka trenutno prave raznovrsne kolače, koje možete poručiti. Sa ciljem da im se omogući da nastave da se ostvaruju kroz rad, pride i zarade, akcija se pretvorila u zabavu, te tako kolače prave uvek u grupi, jer uživaju u druženju, a ko ne bi?

Izbor je veliki, jer ima i mnogo baka, pa stalno smišljaju nešto novo, drugačije, a opet autentično.

Dok mi voda ide na usta, a malo mi i oči suze od lepih emocija, sa vama dole delim kako ih možete kontaktirati. U planu je i otvaranje poslastičarnice, dok je prikupljanje potrebnih sredstava u toku. Kolač po kolač, sa ukusom detinjstva, nadam se da stižu do cilja.

(Super) bake ovoga sveta to zaslužuju 💪🏼❤️

Sajt: www.superbake.org

Mail: superbakebg@gmail.com

Telefon: 063211299

Fb: klik

Instagram: klik

*Ovaj post nije sponzorisan, napisan je iz ljubavi, nedostajanja i želje da se podrži jedna prelepa, kvalitetna ideja. Ovaj post je, od srca i iz srca, za bake. *

SaveSave

SaveSave